Backhausen is gebaseerd op drie pijlers: perfectie, esthetiek en individualiteit. Deze pijlers zijn goed voor het bedrijf zijn buitengewone weeftechnieken en zijn uitstekende internationale succesverhaal – het begon allemaal in de noordelijke regio van Neder-Oostenrijk – De Waldviertel

Perfectie

De weverij, een innovatieve trendsetter, maakt het mogelijk de realisatie van zelfs de meest uitdagende ontwerpen, waardoor de hoge kwaliteit en de levensduur van Backhausen van stoffen, dat kan worden gebruikt door vele komende generaties.

Schoonheid

Met misschien wel ′s werelds grootste, textiel-archief, bevat het Backhausen archief meer dan 3500 originele ontwerpen uit de tijd van de Jugendstil (art nouveau), de Wiener Werkstätte en twee keer zo veel verschillende patronen. Velen van hen waren mijlpaal creaties die generaties ontwerpers hebben geïnspireerd uit de hele wereld, zoals die zijn ontworpen door Josef Hoffmann, Koloman Moser en nog veel meer. Tot vandaag zal deze schat van creatieve ideeën inspireert de ontwerpers van Backhausen weefsels van de hoogste kwaliteit te produceren.

Individualiteit

De unieke kunst van het weven, een perfect interactie met moderne technologie maakt het mogelijk om efficiënt uitvoeren van alle ontwerp verzoeken; van projectmeubilair voor bedrijven als particuliere projecten, met een minimum van 50 strekkende meter.

Design

Ons creatieve team van ontwerpers werkt met groot enthousiasme aan de collecties en ontwerpt voor tal van speciale opdrachten op basis van individuele wensen van de klant. Bij het selecteren van de juiste scheringen, inslagen en kleuren, richten onze ontwerpers zich op internationale trends en toe te passen verzoeken van onze klanten. Het belangrijkste instrument is EAT, een ontwerp-programma voor het maken van top kwaliteit stoffen.