Meubelstoffering

De stoffeerderij is in de jaren zestig begonnen als groothandel in schuimrubber en skai-leder. Het is nog steeds een familie bedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een allround meubelstoffeerder die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook sier-boot en caravan kussens zijn onze specialiteit.

Wij komen graag bij U aan huis voor het maken van een gratis en vrijblijvende offerte, en verwelkomen U graag in onze stoffeerderij voor advies en om alle mogelijkheden te tonen.

Klassiek stofferen

Bij het klassieke meubel stofferen moet u denken aan een oude fauteuil uit grootmoeders tijd of een antieke bank. De basis van deze meubels is een solide beuken romp die vroeger geheel met de hand werd vervaardigd. Met verschillende materialen zoals, singels, springveren, krijn, jute etc. is van de kale romp een compleet zit meubel gemaakt.

Iedere stoel of bank word ontdaan van zijn oude bekleding en vaak zit onder de oude stof nog een laag omdat die niet altijd wordt verwijderd.

Hierna wordt bekeken in hoeverre de onder stoffering in orde is en of de verbindingen van de romp nog allemaal vastzitten. Vaak gebeurt het dat we een stoel of bank helemaal kaal halen, en dat we vanaf de kale romp het meubel op de traditionele manier opnieuw stofferen. Iedere keer is het resultaat weer verrassend, en of er nu gekozen wordt voor een traditionele stof, of voor één met een moderne uitstraling, het meubel gaat weer voor jaren mee.

Modern stofferen

Deze vorm kenmerkt zich door het gebruik van voorgevormde materialen, en het stofferen van losse onderdelen.De technieken en materialen zijn weer anders dan bij het klassieke stofferen, maar ook deze manier van werken vereist zorgvuldigheid.

Wij stofferen regelmatig moderne klassieker’s zoals Artifort, Gispen en Gelderland

 

Projecten